İzmir-Torbalı'da bulunan üretim tesislerinde üretim durdu. 1000 Köy-Tür emekçisi tazminatlarını da alamadan işsiz kaldı.
Namrun Yaylası'nda 5 çiftçi ailesiyle başlayan proje, zaman içinde büyüyerek 12 ilde üretim yapar hale gelmişti. 2000 yılında Türkiye'nin en büyük gıda şirketi olan KÖy-Tür, Türkiye Kalkınma Vakfı'nın desteği ve öncülüğüyle 1970 yılında kurulmuştu. Köy-Tür'ün ayakta kalan son üretim tesisi Ege Entegre Tavukçuluk A.Ş. ekonomik kriz nedeniyle üretim fiilen 7 aydır yapılamıyordu. Köy-Tür bir açıklama yaparak son üretim esisi olan İzmir-Torbalı'daki esislerinde üretimi durdurduğunu açıkladı.
Ancak, Köy-Tür emekçileri tesisin kapatılma nedeni olarak, Dabak Şirketler Gurubu'nu sorumlu görüyor. Köy-Tür'ün yönetimini ele geçiren Dabak Şirketler Gurubu'na ait şirketler alacaklandırılarak Köy-Tür'ün içinin boşaltıldığı da iddialar arasında. Köy-Tür emekçilerine son birkaç aylık maaşlarının da ödenmediği öğrenildi.
Köy-Tür Ege Entegre Mağdurları Sosyal ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Özerten, yalnızca Torbalı tesislerinde 650 emekçinin tazminatlarını ve haklarını alamadan işten çıkartıldığını söyledi. Özerten, işten çıkartılanların aileleri, Köy-Tür için tavuk bakan aileler ve hammade sağlayanlarla yaklaşık 3-4 bin kişinin mağdur olduğunu sözlerine ekledi.
Köy -Tür Ege Entegre Tavukçuluk A.Ş.nin en büyük hissedarı olan Dabak Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Dabak, Özerten'in iddialarını doğruladı. Köy-Tür'ün hisselerinin % 62'si Dabak Şirketler Gurubu'na ait.